گرایش های ارشد مهندسی کامپیوتر

معرفی گرایش های ارشد مهندسی کامپیوتر

گرایش ارشد نرم افزار

گرایش نرم‌افزار در مقطع کارشناسی ارشد کامپيوتر دانشجویان با سیستم‌های عامل پیشرفته، بانکهای اطلاعاتی، برنامه‌نویسی پیشرفته و تحت WEB، الگوریتم‌های پردازش موازی و … آشنا می‌شوند. دوره کارشناسی ارشد نرم افزار شامل دروس نظری، عملی و تحقیقاتی است. دانشجویان ارشد نرم افزار مي‌توانند در زمینه طراحی و توسعه سیستم‌های نرم افزاری امن و قابل اطمینان فعالیت کنند.

پیش از هر چیز باید بدانید که پس از سال 95 سه رشته مهندسی کامپیوتر گرایش نرم افزار، مهندسی کامپیوتر گرایش سخت افزار و رشته آی تی با هم ادغام شدند و همگی تحت عنوان رشته مهندسی کامپیوتر در دفترچه انتخاب رشته در اختیار دانش آموزانی که کنکور سراسری لیسانس را داده بودند قرار گرفت.

با پیشرفت سخت افزار در حوزه تلفن همراه و همچنین گسترش سیستم عامل اندروید، تولید اپلیکیشن های کاربردی موبایل نیز از دیگر موضوعات پر طرفدار دانشجویان کارشناسی ارشد نرم افزار می باشد. طراحی سیستم ذخیرش اطلاعات، تحلیل و طراحی وب سایت های سفارشی و بسیاری از این دست وظایف دانشجویان ارشد نرم افزار می باشد.

 

گرایش ارشد نرم افزار

گرایش هوش مصنوعی

هوش مصنوعی دوره ای مشتمل بر دروس نظری و عملی و تحقیقاتی در زمینه هوشمند‌ سازی کامپیوترها و سیستم های مبتنی بر کامپیوتر می‌باشد. تحقق این هدف با الهام از ویژگی‌های موجودات زنده و بالاخص انسان پیگیری می‌شود. لذا ایجاد قابلیت های تحلیل اطلاعات، استدلال، یادگیری و رفتار هوشمندانه، حس بینایی، درک و تولید زبان و گفتار در کامپیوترها از اهداف این رشته می‌باشد. در دوره ارشد هوش مصنوعی دانشجویان با مطالبی چون شبکه‌های عصبی، هوش مصنوعی پیشرفته، تئوری فازی و… آشنا می شوند.

شاید تا چند سال پیش هوش مصنوعی یک پدیده ناملموس برای مردم بود اما امروزه و با پیشرفت تکنولوژی انسان‌ها روزانه با 10ها محصول کاربردی هوش مصنوعی سر و کار دارند که این امر نتیجه فعالیت دانشجویان رشته هوش مصنوعی می باشد.

گرایش های ارشد مهندسی کامپیوتر

 

گرایش هوش مصنوعی

 

گرایش شبکه های کامپیوتری

دانشجویان رشته ارشد شبکه‌های کامپیوتری در طول تحصیل به مطالعه و شناخت انواع معماری‌های رایج در شبکه‌های کامپیوتری، سیستم های توزیع شده، ارزیابی کارایی شبکه‌های کامپیوتری، طراحی ساز و کارهای برگرفته از طبیعت برای مدیریت شبکه و… می‌پردازند. ایجاد بستر ارتباطی برای اپلیکیشن های کاربردی و همچنین ارتباط این اپلیکیشن ها با پایگاه داده از دیگر جنبه های کارشناسان ارشد شبکه های کامپیوتری می باشد.

رشته شبکه‌های کامپیوتری با سایر رشته ها و گرایشهای کامپیوتر نظیر تجارت الکترونیک، ارتباط نزدیکی دارد. امروزه کار با شبکه های کامپیوتری در تمام بنگاه های تجاری و ارگان های دولتی به یک امر عادی تبدیل شده است. چراکه اکثر سخت افزارهای کاربردی نظیر تلفن همراه و دوربین مدار بسته و همچنین نرم افزار های کاربردی در زمینه های مالی و غیره بر روی بستر شبکه های کامپیوتری طرح ریزی می شوند.

 

 

گرایش شبکه های کامپیوتری

گرایش رایانش امن

گرایش رایانش امن را گرایش امنیت اطلاعات نیز می‌نامند. هدف از امنیت اطلاعات این است که ذخیره، تبدیل، پردازش، انتقال و بازیابی اطلاعات به شکلی مطمئن و امن انجام پذیرد و از انجام فعالیت‌های غیر مجاز ممانعت به عمل آید. در گرایش رایانش امن، ابعاد کلی تامین امنیت برای سیستم‌های پردازش اطلاعات مطالعه و بررسی می‌گردد.

هدف از گرایش رایانش امن در ارشد، تربیت افرادی است که به منظور تامین امنیت انواع سیستم‌های اطلاعاتی بتوانند راه حل‌های کاربردی ارائه دهند. همچنین بتوانند پژوهش‌های اولیه در زمینه امنیت را انجام داده و سبب ارتقاء دانش و تکنولوژی مربوطه در کشور گردند. اهمیت بالای امنیت اطلاعات در عصر تکنولوژی موجب شده تا رشته امنیت به عنوان یکی از پرطرفدارترین رشته ها در دانشگاه های معتبر دنیا تبدیل شود. چراکه رشته امنیت شبکه از بازار کار گسترده و متنوعی برخوردار می باشد.

 

گرایش رایانش امن

 

 

گرایش الگوریتم و محاسبات

کارشناسی ارشد الگوریتم و محاسبات دوره ای است مشتمل بر دروس نظری، عملی و تحقیقاتی در زمینه مبانی الگوریتم ها و محاسبات و دیگر جنبه های نظری رشته علوم کامپیوتر است و هدف آن آشنایی عمیق با مبانی نظری رشته کامپیوتر شامل الگوریتم ها، پیچیدگی محاسبات سیستم های توزیع شده، محاسبات موازی، روش های صوری است.

ضرورت و اهمیت این رشته در یافتن راه حل برای مسائل گوناگون و توانایی حل مسائل پیچیده است. در دنیای امروز رشته الگوریتم ها و محاسبات بعنوان مرکزی برای یافتن جواب برای مسائل پیچیده در آمده است و همه دانشگاه های بزرگ دنیا مانند برکلی کالیفرنیا، هاروارد، MIT، استنفورد، مک گیل کانادا، تورنتو و بسیاری دیگر رشته الگوریتم و محاسبات را دارند و از اهمیت آن مطلعند و به خوبی ضرورت و اهمیت این رشته را می‌دانند.

 

گرایش الگوریتم و محاسبات

 

 

گرایش قرآن کاوی در ارشد کامپیوتر

امروزه با کشف روز افزون معانی و مفاهیم جدید قرآن کریم و پی بردن به جنبه های جدیدی از اعجاز این کتاب آسمانی و همچنین ارائه روش های هوشمند مبتنی بر متن کاوی و تشخیص الگو، نیاز به رشته ای است که بتواند پاسخ گوی کشف نظم موجود در قرآن و روابط میان الفاظ و مفاهیم آنها از طریق روش های فوق الذکر باشد. قرآن کاوی رایانشی رشته ای است که به بحث پیرامون کاوش، استخراج و پردازش واژه ها و مفاهیم قرآنی و روابط میان آنها با استفاده از روش ها و الگوریتم های داده کاوی، رمزنگاری، کشف الگو و … می‌پردازد.

 

گرایش قرآن کاوی در ارشد کامپیوتر

 

گرایش های ارشد مهندسی کامپیوتر

رشته علوم فناوری شبکه

امروز فضای آکادمیک دنیا به تحقیقات میان رشته ای روی آورده است و با نگاهی به روندهای جاری علمی می توان دریافت که تولید یک فناوری جدید با ارائه یک نظریه نو، نیازمند بکارگیری چندین رشته و تخصص مختلف در کنار هم است، در این شرایط وجود متخصصانی که با ادبیات تحقیق و توسعه میان رشته ای آشنا هستند و تخصص های لازم را کسب کرده اند می تواند به سرعت، کیفیت و دقت فعالیت های تحقیقاتی  کمک به سزایی کند. یکی از زمینه های کار میان رشته ای که کاربردهای فراوانی هم در دنیای اطراف ما دارد رشته علوم و فناوری شبکه است، از ویژگی های اصلی دنیای اطراف ما اعم از طبیعت، جوامع بشری و فناوری، وجود شبکه هایی متشکل از موجودیت های مختلف است که با یکدیگر تعامل برقرار می کنند.

 

سابقه علم نوظهور شبکه به سال 1736 میلادی باز می گردد، اولین کاربرد این علم به استفاده از نظریه ریاضی گرافها در حل مسائل مختلف مربوط می شود، اما اولین تعریف اختصاصی از علوم شبکه در سال 2005 میلادی توسط شورای پژوهش ملی آمریکا در گزارشی منتشر گردید، طبق یافته های این گزارش برای علوم شبکه تعاریف مختلفی ارائه شده است و سیر تکاملی این تعاریف همچنان ادامه دارد.

بر اساس یافته های موجود علوم و فناوری شبکه مشتمل بر مطالعه بازنمودهای مختلف شبکه در مفاهیم فیزیکی، زیستی و اجتماعی است که با هدف تحلیل و پیش بینی مدل های این مفاهیم انجام می شود، طبق این تعریف نتایج این مطالعات باید قابلیت پیش بینی را در طراحی های مهندسی شبکه پیچیده ارتقا داده و توان تحقیقات پایه در کاربردهای مختلف علوم شبکه را سرعت بخشد. در کتاب علوم شبکه، تئوری و کاربردهای آن، نیز آمده است که علوم و فناوری شبکه به مطالعه اصول نظری ساختار و رفتار پویای هر شبکه و کاربرد آن در زمینه های کاری و تخصصی مختلف می پردازد.

 

رشته علوم فناوری شبکه

رشته علوم داده

علوم داده دانشی میان رشته ای است که ریاضیات، آمار، علوم و مهندسی کامپیوتر در آن نقش تعیین کننده ای دارند. تمرکز علوم داده بر روش های علمی، الگوریتم ها و سیستم های گوناگون برای استخراج دانش از داده است. در حال حاضر علوم داده از فعال ترین زمینه هایی است که بطور مستقیم با فن آوری های نوین و پیشرفته ارتباط دارد و به همین سبب با سرعت شگرفی رو به تکامل و پیشرفت است.

رشد و پیشرفت تکنولوژی و افزایش مستمر استفاده از اینترنت، امکان جمع آوری و ذخیره سازی حجم عظیمی از داده را فراهم کرده است. دورنمای بوجود آمدن شهرهای هوشمند و نصب روزافزون انواع حسگرهای الکترونیکی جهت جمع آوری اطلاعات از یک طرف و افزایش ظرفیت سرویس دهی به کاربران در شبکه های نسل پنجم شبکه تلفن همراه از طرف دیگر، حجم عظیمی از داده را در اختیار ما قرار خواهد داد. از طرف دیگر با افزایش قدرت محاسباتی پردازشگرها، امکان انجام تحلیل های پیچیده روی این داده ها بیش از پیش فراهم شده است.

با استفاده از علوم داده نه تنها میتوان برداشت و تحلیلی درست از داده ها و رویدادها داشت بلکه این دانش امکان پیش بینی روند آینده را نیز در بسیاری زمینه ها فراهم ساخته است. پردازش و تحلیل داده های حجیم و تبدیل آنها به اطلاعات معنادار نه تنها باعث ایجاد فرصتهای بی سابقه ای خواهد شد بلكه عدم استفاده از این فرصت منجر به از دست دادن مزیت نسبی در بیشتر عرصه های صنعتی و تجارت خواهد شد.

 

 

رشته علوم فناوری

 

برچسب ها :

این مقاله بدون برچسب است.